14-01-2019

Verslag Nieuwjaarsmixtoernooi 2019

5 januari 2019 was het eindelijk dan zover. Het Webton nieuwjaarsmixtoernooi werd weer gehouden. Er kon met recht gesproken worden van het meest succesvolle mixtoernooi van de laatste jaren. Er waren 53 deelnemers en zo’n 60 eters. Met 53 deelnemers konden 8 teams gemaakt worden. Door wat blessures en last-minute afzegging konden we net de tien teams niet halen.

Het thema dit jaar was Chinees. Een bijpassend buffet, verzorgd door Kota Radja uit Haaksbergen, zorgde ervoor dat de inwendige mens van de aanwezigen aan zijn trekken kwam. De teams hadden bijpassende namen zoals: Mandarijntjes, Yin Yang, Fortune Cookies, Pisangs, Panda’s, Kroepoekjes, Chop Sticks en Dragons. De echte fanatiekeling onder ons schepte geen twee keer op bij het buffet, maar of dat uiteindelijk geholpen heeft is maar de vraag.

Om kwart voor zeven werden de deelnemers in de zaal verwacht en na een kort praatje van de organisatie kon om zeven uur de eerste bal geslagen worden. Met acht teams speelde elk team tegen elkaar in korte partijtjes van 12 minuten en om negen uur zat het toernooi er dan ook weer op. Tijdens het spelen werd er fanatiek maar fair gespeeld, helaas ging een van de deelnemers door zijn enkel.

Na het douchen verzamelde iedereen zich weer in de kantine, alwaar DJ Luuk zijn DJ-booth weer had opgebouwd. Luuk zorgde voor een gezellig feestje dat doorging tot in de kleine uurtje. Een enkeling ging daarna de stad nog in.

Al met al was het weer een geslaagd toernooi dat volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden.

Oh ja, natuurlijk was er ook nog een winnaar: de Chop Sticks. Gefeliciteerd!

Tot volgend jaar.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!