30-01-2019

Webton en FC Twente, Scoren in de wijk: Passend sporten.

Met een aantal andere Hengelose sportverenigingen doet Webton deze maanden mee aan het project ‘Passend sporten’ van FC Twente, Scoren in de wijk. Basisschoolleerlingen van Hengelo Noord die tussen sportwal en sportschip vallen, die niet goed mee kunnen doen bij een gewone sportvereniging, maar ook niet bij de G-sporten terecht kunnen (sporten voor mensen met een verstandelijke beperking)… die zitten na schooltijd thuis. Denk aan jongelui met contactstoornissen, hyperactiviteit, gedragsstoornissen.

FC Twente, Scoren in de wijk ziet het als zijn naoberplicht hier wat aan te doen. Samen met de gemeente Hengelo zijn er dit schooljaar twee identieke trajecten elk van twaalf bijeenkomsten met circa twaalf jongeren opgezet. Zes ervan verzorgt FC Twente met weerbaarheidslessen en dergelijke. De andere zes bijeenkomsten op maandagmidddag verzorgen zes Hengelose sportclubs met hun sport: judo, voetbal, volleybal, paardrijden e.d.

Maandag 28 januari gaven Esther Vosmer en Herman Mulder van onze vereniging een uur volleyballes in onze sporthal Veldwijk. Een enthousiaste groep maakte in korte tijd kennis met volleyen op CMV-niveau 2 met een vleugje niveau 3. Van de kant van FC Twente waren nog eens twee sportstudenten beschikbaar en soms even nodig. We kijken terug op een geslaagde kennismaking. Je best doen en je goed inzetten, beide waren ruim voorhanden. Wat wil je nog meer? Een warme, bedankende hand van een jongen die zei dat hij het erg leuk had gevonden. Wil je nog meer?

Na de kennismaking met deze zes sporten hopen we dat dit project ertoe zal leiden dat ook deze jongeren gaan sporten. Of volleybal dan een passende sport is voor hun? We wachten het met belangstelling af. Want dat er veel gepasst wordt bij volleybal is toch van een andere orde.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!