Fusie MTSH en VC Hengelo in de maak

Fusie MTSH en VC Hengelo in de maak
Bron: TC Tubantia, vrijdag 23 november 2007

Zolang MTSH niet bij machte is om de spanning bovenin op te voeren in de regiodivisie B, moet dat maar onderin gebeuren. De Hengelose volleyballers doen al een tijdje niet anders.

Zaterdag komt Set Up’65 naar sporthal Veldwijk. De ploeg staat tweede. En wel dankzij de zege van MTSH op het Haaksbergse Havoc. “Ze zijn Havoc voorbij gegaan na onze winst op die ploeg. Dus zien we ineens ook mogelijkheden tegen Set Up”, redeneert Jeroen Buitenweg.

De 31-jarige buitenaanvaller staat zaterdag zelf nog met een blessure langs de kant. De speler baalt daarvan, omdat MTSH het toch al met een krappe selectie moet zien te rooien. “Over twee weken spelen we tegen Halley. Net als wij één van de vijf ploegen die tegen elkaar strijden voor een veilige plek boven de promotie- en degradatiewedstrijden na de competitie. Niet dat Set Up onbelangrijk is. Bovendien is dat als streekderby altijd een leuke wedstrijd. Maar voor handhaving zullen we zeker tegen de onderste vier onze punten moeten pakken.”

Naast speler is Buitenweg ook bestuurslid bij MTSH en maakt de clubman deel uit van de fusiecommissie die met goedkeuring van de ledenvergadering een fusie met VC Hengelo voorbereidt.

“Van beide verenigingen hebben de leden nagenoeg unaniem groen licht gegeven”, zegt de clubbestuurder, die laat begon met volleyballen en vijf jaar geleden bij MTSH debuteerde in toen nog de tweede divisie. “Dat hebben we twee jaar volgehouden. Het was de ploeg van: ‘Met het busje op stap’. De uitwedstrijden waren ver weg. Te ver eigenlijk. Maar het heeft twee seizoenen geduurd en dat was te overzien. We spelen nu derde divisie met een heel krappe selectie. Jongens jeugd hebben we niet veel, evenmin als VC Hengelo die heeft”. Volgens Buitenweg zijn MTSH en VC Hengelo twee verenigingen die naadloos bij elkaar passen.

“De eerste schreden van een fusie zijn al gezet met een samenwerking door de jeugd van beide clubs. We mogen de weg nu verder plaveien voor een verenigingsbrede fusie. Zodat we het straks écht goed voor elkaar hebben. Het probleem in een stad als Hengelo is dat de meeste verenigingen het allemaal wel een beetje voor elkaar hebben. Zouden ze iets meer met elkaar doen, dan kun je de zaken in alle opzichten nog beter regelen. MTSH en VC Hengelo zijn met die visie tot elkaar gekomen”, legt Buitenweg uit. ,,Als vereniging zouden we best alleen verder kunnen, maar je komt niet meer vooruit. Door twee financieel en organisatorisch gezonde clubs bij elkaar te voegen krijg je één sterke vereniging waar toekomstmuziek inzit.”

Voor MTSH is het wel zaak in de regiodivisie te blijven. Buitenweg: ,,Dat is een mooi niveau dat bij MTSH past, mede omdat de reistijden te overzien zijn en iedereen zo met plezier competitie blijft spelen.”