Gefuseerde volleybalclub gaat verder onder naam van sponsor

Gefuseerde volleybalclub gaat verder onder naam van sponsor
Bron: TC Tubantia, donderdag 26 juni 2008

HENGELO – Webton Hengelo. Zo luidt de naam van de nieuwe volleybalvereniging die is ontstaan uit een fusie van MTSH en VC Hengelo. Met ruim 700 leden mag Webton Hengelo zich de grootste volleybalclub van Twente noemen.

De fusieclub is genoemd naar de hoofdsponsor, het bedrijf Webton uit Hengelo. Namens de vereniging heeft voorzitter Frans Groot-Zevert een langlopende samenwerkingsovereenkomst gesloten met directeur/ eigenaar Ton Heerze van Webton. Het bedrijf heeft zich voor een periode van vijf jaar, met nog een optie op verlenging, als hoofdsponsor aan de nieuwe volleybalvereniging verbonden.

Kernactiviteiten van Webton zijn webdesign en internetmarketing. Het bedrijf, dat sinds 1999 actief is, heeft reeds ruim 500 bedrijven in Twente op de digitale snelweg geholpen. Vóór de fusie was Webton al hoofdsponsor van MTSH.

Volgens Jeroen Buitenweg, lid van de fusiecommissie, verloopt het samenvoegen van beide verenigingen tot nu toe naar volle tevredenheid. “De uitgangspunten worden allemaal gehaald.” Eén van de redenen om samen te gaan was het gebrek aan kader. “Door de fusie hebben we meer kader kunnen vinden. De taken rusten dus niet meer op een gering aantal schouders” , aldus Buitenweg. Ook komt er einde aan de versnippering van de trainingsaccommodaties en is de jeugd verzekerd van betere training en begeleiding.

De vereniging kijkt volgens Buitenweg weer omhoog. Ook in sportief opzicht. In competitieverband komen de teams nu nog op regionaal niveau uit. Maar komende jaren wil Webton Hengelo, zowel bij de dames als de heren, de sprong naar de landelijke competitie maken.