Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Heren 1 succesvol tegen Cito

09 mrt 2015

De eenmalige terugkeer naar de Pathmoshal heeft de mannen van Webton Hengelo geïnspireerd tot grote daden. In een uur tijd werd Pelster/Cito uit Zeist naar een klinkende 3-0 nederlaag gespeeld. De kille cijfers spreken boekdelen en wat vooraf beloofde een mooie wedstrijd te worden werd dit het alleen betreffende het spel van de thuisploeg.

16175475438_d069b0b9b1_zTrainer/coach Rinke Olthof begon vandaag wederom met het zevental dat de laatste weken de overwinningen aan een rijgt: Elmar Heupers, Tom Slaghekke, Mark Koning, Tijmen Reinders, Ruben de Boer, Michiel van Staaveren en libero Maarten de Boer.

Vanaf punt 1 liet Webton Hengelo zijn intenties spreken. Met veel servicedruk werd de ploeg uit Zeist onder vuur genomen en werd een snelle voorsprong gepakt. Voordat de bezoekers het in de gaten hadden stonden ze al op een onoverbrugbare achterstand. Webton Hengelo liet geenszins de teugels vieren en trakteerde het massaal toegestroomde publiek op verzorgt en zeer efficiënt volleybal. Passend was het prima voor elkaar en het spel kon zo keurig verdeeld worden tussen de vele beschikbare opties. In de blokkering was het wederom Mark Koning die letterlijk en figuurlijk de grote man was aan de kant van de thuisploeg en dreef de bezoekers tot wanhoop. Met maar liefst 25-11 werd zo de eerste set binnengehaald.

Ook in set 2 ging de thuisploeg vrolijk verder op de ingeslagen weg. In het begin van deze set ging het nog enigszins gelijk op, maar gaandeweg de tweede set liet Webton Hengelo zien dat het de ploeg in vorm is. Schitterende punten werden binnengeslagen door onder andere Tom Slaghekke en Tijmen Reinders en Elmar Heupers haalde een aantal magistrale ballen van de vloer. Passend bleven Maarten en Ruben de Boer een uitstekend niveau halen waardoor de side-out machine op volle toeren bleef draaien en pas bij 25-18 weer even op stationair werd gezet.

De bezoekers probeerden in de derde set met enkele verse krachten het tij nog te doen keren, maar vanavond stond geen maat op de thuisploeg. Ruben de Boer, die passend al excelleerde, werd nu ook aanvallend een aantal keren schitterend in stelling gebracht en met grote kracht sloeg hij kraters in de verdediging van de bezoekers uit Zeist die het lijdzaam moesten toezien. De grote frustratie die gedurende de wedstrijd al een aantal gele en rode kaarten aan de kant van Pelster/Cito hadden opgeleverd kon niet worden omgezet in volleybaldaden en zo liep Webton Hengelo uit naar een eclatante, maar zeker niet onverdiende, ruime overwinning. (25-17)

Capture