Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.

Media

21-09-2017 – Webton Hengelo droomt van Eredivisie

Lees verder op Tubantia.nl

02-08-2017 – Vier clubs in één ‘eigen hal’

08-11-2016 – Volleybalclub Webton Hengelo aast op sporthal Veldwijk

knipsel

07-06-2016 – Webton Hengelo ziet af van avontuur in eredivisie

5

02-06-2016 – Volleyballers Webton Hengelo promoveren mogelijk toch naar de Eredivisie

4

01-06-2016 – WEBTON HENGELO: 70% KANS OP EREDIVISIE

3

31-05-2016 – Webton Hengelo naar eredivisie? Nog gat van 10 mille

2

24-05-2016 – Eredivisie lonkt voor volleyballers Webton Hengelo

1

30-11-2015 – Met hulp uit VS naar de eredivisie

20151130_103110

23-09-2015 – Webton wil eigen sporthal

20150923_092404

23-07-2015 – Webton verrast met vastleggen Jeugdinternational Ten Dam

Jeugdinternational Ten Dam

22-12-2014 – Ook zonder cheerleaders goed voor feestje

l

27-10-2014 – Webton Hengelo verslaat Apollo 8

3-10-2014 – Interview met Elmar Heupers in TC Tubantia

20141003_083128

15-05-2014 – Webton Hengelo begint toch in topdivisie

tubantia

26-03-2014 – Hengelo neemt mannenteams Twente ’05 over

Mannenteams Twente'05-2

26-03-2014 – Mannenteams Twente’05 onder vlag Webton Hengelo

webton_osg

08-01-2014 – Webton naar sporthal OSG

webton_osg

11-12-2013 – Unive Oliebollentoernooi aangekondigd

deweekkrantunivé

14-11-2013 – Cheque naar Spieren voor Spieren

cheque

01-11-2013 – De succesvolle transitie van Webton Hengelo

TwenteSport Binnenwerk 3-2013.indd

18-10-2013 – Onze droom in de krant

Webton-hogerop

03-12-2012 – Set-Up rekent af met het verleden

Set-up_rekent_af

16-11-2012 – Mannenvolleybal bij Webton in verdrukking

Mannenvolleybal_bij_webton

13-02-2012 – Volleybaltrainer Jan van Beek zwaait af

Jan-van-Beek

07-02-2011 – Avital Selinger naar Hengelo

selinger

02-07-2010 – Nieuw bestuur Webton wil alles onder één dak

nieuwbestuur

05-12-2008 – Fusieclub floreert; aanwas jongens blijft achter

Fusieclub floreert; aanwas jongens blijft achter
Bron: TC Tubantia, vrijdag 5 december 2008

 

De nieuwe fusieclub Webton Hengelo is drie maanden 'onderweg'. Van de oorspronkelijke verenigingen VC Hengelo en MTSH valt nauwelijks nog iets te bespeuren

Het fusieproces is volgens hoofdsponsor en speler van het eerste mannenteam Ton Heerze snel en soepel verlopen. "Je merkt het aan de sfeer; het is heel snel een echte vereniging geworden met gezamenlijke activiteiten. En met 700 leden de grootste volleybalclub van Hengelo. De commissies zijn ingevuld met leden van de twee oorspronkelijke verenigingen."

In sportief opzicht wil Webton Hengelo zich eveneens graag bewijzen. De vrouwen staan vierde in de eerste klasse A, nadat de ploeg vorig seizoen met een smalle selectie degradeerde. Handhaven luidt het devies.

De mannen gaan aan de leiding in de promotieklasse. Met als doel de stap maken naar de regiodivisie. Coach Jan van Beek ligt op koers met zijn ploeg. Sterker nog; het eerste mannenteam heeft na negen duels al een fikse kloof geslagen met het tweede van Devoko. Het verschil bedraagt negen punten en 11 punten met de nummer drie, Twente Sparta. "Maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Dat is volgende week thuis onze tegenstander", meldt coach Van Beek. "Winnen we die wedstrijd dan zetten we een belangrijke stap."

Inmiddels zijn de aanvankelijke doelen van het herenteam bijgesteld. Met passer/loper Wouter Nederkoorn en spelverdelers Marcel van Dam als nieuwkomers koesterde de ploeg zekere ambities. Titelaspiraties werden niet uitgesproken. "Daar lopen we nu niet meer voor weg. Het draait als een tierelier, we gaan ruim aan de leiding en dan zou het wel raar zijn om niet voor het kampioenschap te gaan."

Van Beek schrijft het succes toe aan meerdere factoren. De komst van Nederkoorn en Van Dam had niet alleen een kwaliteitsimpuls tot gevolg. Na afloop van de wedstrijden zijn het ook nog eens de gangmakers aan de stamtafel in de kantine. "Als er wat te vieren valt, kun je deze twee heren er heel goed bij hebben", lacht coach Van Beek, die ook trainer Henk van der Berg bij de goede resultaten betrekt. "Hij is de trainer en zet de lijntjes uit. Henk verdient de egards als het gaat om de prestaties van de ploeg. Ons voordeel als koppel is dat we geen moment hebben hoeven werken aan de teamgeest. Die was er vanaf het allereerste moment."

Is het dan alleen maar hosanna bij de Hengelose fusieclub? Nee. Want er is nog veel werk aan de winkel voor een goede doorstroming. De dames moeten het in de huidige bezetting nog een paar seizoenen volhouden, voordat zich een nieuwe lichting aan dient. Dat die er komt staat vast. Het wemelt van de volleyballende meisjes bij de club.

Achter de mannenteams bij de senioren zit echter nauwelijks jonge aanwas. "Dat baart zorgen", erkent Van Beek. "Dienen zich een paar jeugdspelers aan dan hebben we die op dit moment niets bieden. Ze kiezen voor een andere club. Op dat vlak moeten we een hele inhaalslag plegen."

26-09-2008 – Ton Heerze is helemaal volleybalmaf

Ton Heerze is helemaal volleybalmaf
Bron: TC Tubantia, vrijdag 26 september 2008

Ton Heerze is ondernemer en gek van volleybal. En hij weet wat-ie wil. De 28-jarige Hengeloër koestert de ambitie om zijn internetbedrijf Webton, een bedrijf in internetdesign en bouwer en beheerder van websites, tot de grootste van Twente te laten uitgroeien.

Als sponsor en volleyballer van de nieuwe Hengelose fusievereniging Webton Hengelo hoopt hij de landelijke divisies terug te brengen in sporthal Veldwijk. Heerze verbond zijn naam deze zomer voor vijf jaar aan de Hengelose volleybalclub. Een grote club, die na de fusie 700 leden telt. Zaterdag begint de competitie. "Als sponsor steunen we de doelstellingen van de club en vergroten we als bedrijf onze naam in de regio", slaat de middenspeler van het eerste mannenteam twee vliegen in één klap. "Met een overeenkomst van vijf jaar en een optie voor nog eens drie jaar kun je structureel iets bereiken. Onze naam stond al twee seizoenen op de shirts van MTSH. Met Webton Hengelo pakken we het na de fusie nog serieuzer aan." De sponsorgelden komen ten goede aan de hele vereniging. Van mini tot senior: ze dragen straks allemaal hetzelfde tenue als de nieuwe kleding binnen is.

Volleybaldier Heerze vindt de regiodivisie overigens een te laag niveau voor zo'n grote club in een plaats als Hengelo. "We willen terug naar het divisieniveau. Dat hoeft niet van de ene op de andere dag. Het kan niet zo zijn dat hele vereniging gebukt gaat onder de ambities van de eerste teams." Want, zo concludeerde Heerze afgelopen weekeinde tijdens een toernooi voor mini's, Webton Hengelo heeft de toekomst na de fusie. "Op dat toernooi heb ik m'n ogen uitgekeken. Wat een mini's zeg! Er is dan ook een tijdelijke ministop ingevoerd. Je kunt wel heel veel jeugd hebben, maar daar zul je goed kader op moeten zetten."

De fusie is naar het gevoel van Ton Heerze goed verlopen. Twee spelers vertrokken naar Twente'05 wegens het hogere niveau. Dat er twee spelers van voormalig VC Hengelo aan het eerste zijn toegevoegd, ervaart Heerze als positief. "Leden moeten niet het gevoel hebben dat de ene vereniging de andere opslokt. De eerste tijd zul je nog groepjes zien van oud- MTSH en oud-VC Hengelo leden. Maar dat ebt vanzelf weg. Als je spelers van beide voormalige clubs in het eerste laat spelen, levert dat een positieve bijdrage aan de fusie." Mede dankzij het geld dat nu binnenkomt worden de trainingen verenigingsbreed niet meer verdeeld over allerlei zaaltjes in Hengelo. "We trainen met de hele kluit twee avonden in Veldwijk. Dat is goed voor de sociale contacten en het bevordert de gezelligheid. We mogen dan wel ambitieus zijn, gezelligheid is minstens zo belangrijk."

26-06-2008 – Gefuseerde volleybalclub gaat verder onder naam van sponsor

Gefuseerde volleybalclub gaat verder onder naam van sponsor
Bron: TC Tubantia, donderdag 26 juni 2008

HENGELO - Webton Hengelo. Zo luidt de naam van de nieuwe volleybalvereniging die is ontstaan uit een fusie van MTSH en VC Hengelo. Met ruim 700 leden mag Webton Hengelo zich de grootste volleybalclub van Twente noemen.

De fusieclub is genoemd naar de hoofdsponsor, het bedrijf Webton Internetdesign uit Hengelo. Namens de vereniging heeft voorzitter Frans Groot-Zevert een langlopende samenwerkingsovereenkomst gesloten met directeur/ eigenaar Ton Heerze van Webton. Het bedrijf heeft zich voor een periode van vijf jaar, met nog een optie op verlenging, als hoofdsponsor aan de nieuwe volleybalvereniging verbonden.

Kernactiviteiten van Webton zijn webdesign en internetmarketing. Het bedrijf, dat sinds 1999 actief is, heeft reeds ruim 500 bedrijven in Twente op de digitale snelweg geholpen. Vóór de fusie was Webton al hoofdsponsor van MTSH.

Volgens Jeroen Buitenweg, lid van de fusiecommissie, verloopt het samenvoegen van beide verenigingen tot nu toe naar volle tevredenheid. "De uitgangspunten worden allemaal gehaald." Eén van de redenen om samen te gaan was het gebrek aan kader. "Door de fusie hebben we meer kader kunnen vinden. De taken rusten dus niet meer op een gering aantal schouders" , aldus Buitenweg. Ook komt er einde aan de versnippering van de trainingsaccommodaties en is de jeugd verzekerd van betere training en begeleiding.

De vereniging kijkt volgens Buitenweg weer omhoog. Ook in sportief opzicht. In competitieverband komen de teams nu nog op regionaal niveau uit. Maar komende jaren wil Webton Hengelo, zowel bij de dames als de heren, de sprong naar de landelijke competitie maken.

18-04-2008 – Fusie van volleybalclubs is rond

Fusie van volleybalclubs is rond
Bron: TC Tubantia, vrijdag 18 april 2008

HENGELO - De fusie van de volleybalverenigingen MTSH en VC Hengelo is rond. Deze week hebben de ledenvergaderingen van beide clubs vrijwel unaniem groen licht gegeven voor het samengaan.

De voorlopige naam van de fusieclub luidt Hevoco (Hengelose Volleybal Combinatie), maar er wordt nog nagedacht over een andere, originelere naam. De nieuwe vereniging telt tegen de 600 leden is daarmee verreweg de grootste van Hengelo.

Voorzitter van Hevoco wordt Frans Groot Zeevert, de huidige voorzitter van MTSH. Zijn collega van VC Hengelo, Ine Zengerink, gaat zich straks met name richten op de jongste jeugd, de mini’s. De clubkleuren worden een combinatie van blauw (VC Hengelo) en geel (MTSH); niet toevallig ook de kleuren van de gemeente Hengelo.

23-11-2007 – Fusie MTSH en VC Hengelo in de maak

Fusie MTSH en VC Hengelo in de maak
Bron: TC Tubantia, vrijdag 23 november 2007

Zolang MTSH niet bij machte is om de spanning bovenin op te voeren in de regiodivisie B, moet dat maar onderin gebeuren. De Hengelose volleyballers doen al een tijdje niet anders.

Zaterdag komt Set Up'65 naar sporthal Veldwijk. De ploeg staat tweede. En wel dankzij de zege van MTSH op het Haaksbergse Havoc. "Ze zijn Havoc voorbij gegaan na onze winst op die ploeg. Dus zien we ineens ook mogelijkheden tegen Set Up", redeneert Jeroen Buitenweg.

De 31-jarige buitenaanvaller staat zaterdag zelf nog met een blessure langs de kant. De speler baalt daarvan, omdat MTSH het toch al met een krappe selectie moet zien te rooien. "Over twee weken spelen we tegen Halley. Net als wij één van de vijf ploegen die tegen elkaar strijden voor een veilige plek boven de promotie- en degradatiewedstrijden na de competitie. Niet dat Set Up onbelangrijk is. Bovendien is dat als streekderby altijd een leuke wedstrijd. Maar voor handhaving zullen we zeker tegen de onderste vier onze punten moeten pakken."

Naast speler is Buitenweg ook bestuurslid bij MTSH en maakt de clubman deel uit van de fusiecommissie die met goedkeuring van de ledenvergadering een fusie met VC Hengelo voorbereidt.

"Van beide verenigingen hebben de leden nagenoeg unaniem groen licht gegeven", zegt de clubbestuurder, die laat begon met volleyballen en vijf jaar geleden bij MTSH debuteerde in toen nog de tweede divisie. "Dat hebben we twee jaar volgehouden. Het was de ploeg van: 'Met het busje op stap'. De uitwedstrijden waren ver weg. Te ver eigenlijk. Maar het heeft twee seizoenen geduurd en dat was te overzien. We spelen nu derde divisie met een heel krappe selectie. Jongens jeugd hebben we niet veel, evenmin als VC Hengelo die heeft". Volgens Buitenweg zijn MTSH en VC Hengelo twee verenigingen die naadloos bij elkaar passen.

"De eerste schreden van een fusie zijn al gezet met een samenwerking door de jeugd van beide clubs. We mogen de weg nu verder plaveien voor een verenigingsbrede fusie. Zodat we het straks écht goed voor elkaar hebben. Het probleem in een stad als Hengelo is dat de meeste verenigingen het allemaal wel een beetje voor elkaar hebben. Zouden ze iets meer met elkaar doen, dan kun je de zaken in alle opzichten nog beter regelen. MTSH en VC Hengelo zijn met die visie tot elkaar gekomen", legt Buitenweg uit. ,,Als vereniging zouden we best alleen verder kunnen, maar je komt niet meer vooruit. Door twee financieel en organisatorisch gezonde clubs bij elkaar te voegen krijg je één sterke vereniging waar toekomstmuziek inzit."

Voor MTSH is het wel zaak in de regiodivisie te blijven. Buitenweg: ,,Dat is een mooi niveau dat bij MTSH past, mede omdat de reistijden te overzien zijn en iedereen zo met plezier competitie blijft spelen."

Logo’s

Logo Webton Hengelo download als .jpg || download als .eps

Logo Webton Internetdesign, bekijk www.webton.nl/logo voor verschillende formaten