Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Sterk begin Webton Hengelo Heren 1

22 sep 2014

OQ8A0974“De eerste wedstrijd van Webton Hengelo in het seizoen 2014/2015 is in een overwinning geëindigd. De thuisploeg was in vier sets te sterk voor VoCASA uit Nijmegen. Ongeveer 250 man publiek zag een enthousiast Webton Hengelo in een sfeervolle ambiance zo de belangrijke eerste drie punten van het seizoen pakken.

Na een maandenlange voorbereiding door zowel bestuur als ook vele vrijwilligers opende wethouder sportzaken van de gemeente Hengelo rond 19:15 officieel de nieuwe thuishaven van Webton Hengelo, het OSG. Met tegenstander VoCASA kreeg de thuisploeg direct te maken met een van de sterkere ploegen in deze competitie.

Trainer/coach Rinke Olthof startte met de volgende spelers: Elmar Heupers, Steven de Boer, Michiel van Staaveren, Arjan Heupers , Ruben de Boer, Tom Slaghekke en libero Robbin Hertong. Zoals gebruikelijk bij een eerste wedstrijd van het seizoen was het nog even aftasten in het begin, maar na een geconcentreerde start liet Webton Hengelo zien elkaar combinerend goed te kunnen vinden. VoCASA zette hier echter ook goed spel tegenover en zo ontspon zich een leuk duel waarbij beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden.

De eerste twee sets verliepen hierbij enigszins identiek. Na een gelijkopgaande strijd lukte het de thuisploeg richting het einde van de set afstand te nemen en zo tot grote vreugde van het thuispubliek een 2-0 (25-23, 25-22) voorsprong te pakken. In de derde set was het echter VoCASA dat direct afstand kon nemen. Met het uitvallen van Ruben de Boer was het weer even zoeken naar het juiste ritme. De ingekomen Tijmen Reinders en Mark Koning konden niet verhelpen dat de door VoCASA genomen voorsprong nog kon worden ingelopen (17-25).

Echter samen met de ook sterk ingevallen Bas Oude Alink wist Webton Hengelo het goede gevoel weer te krijgen voor de vierde set. Hierin nam nu Webton Hengelo het voortouw en zette VoCASA direct op een 8-2 achterstand. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en in deze set gaf Webton Hengelo duidelijk zijn visitekaartje af met een sterke blokkering en prachtige aanvallen met hierbij Steven de Boer in de hoofdrol. Hij werd op enkele momenten prachtig vrijgespeeld door een enthousiaste Elmar Heupers. Met 25-20 werd de vierde set tenslotte gewonnen en werd de wedstrijd afgefloten door een sterk acterend scheidsrechtersduo G. Friso en H. van Fessem.

Hierna kon het feest van het thuisteam en het enthousiaste thuispubliek losbarsten. Een mooie start van Webton Hengelo dat liet zien een brede selectie te hebben en met veel plezier te kunnen volleyballen.”

(Wedstrijdverslag van Arjan Heupers, Webton Hengelo Heren 1. Foto Michel Migchielsen)