Nieuwsbrief Volleybal Vereniging Webton 01 Seizoen 2018-2019

Van de voorzitter
Het seizoen is weer begonnen, de eerste wedstrijden zijn alweer gespeeld. Verschillende vrijwilligers zijn gedurende de zomer ontzettend druk geweest om te zorgen dat het seizoen weer kan worden begonnen. Van de wedstrijdplanning, teamtaken tot de mensen die hebben geholpen bij het opknappen van de kantine allemaal weer ontzettend bedankt voor die inzet!

Dit seizoen is er eentje van stapjes omhoog, in de jeugd spelen zowel meisjes C als meisjes B in de hoofdklasse en sluiten de teams daaronder er mooi op aan. Ook dames 1 speelt een niveau hoger en lijkt de aansluiting goed te vinden. Bij de heren konden we voor dit seizoen voor het eerst in een aantal jaren een aantal nieuwe leden verwelkomen. Voor de jeugd is er onder leiding van Rik de Boer dit seizoen ook een cyclus van zondag trainingen georganiseerd voor diegenen die toe zijn aan deze extra uitdaging. Kortom we hebben met z’n allen weer een boel werk verzet. Uitdaging voor ons als bestuur is om nu ook als organisatie dat stapje omhoog te maken. Mensen die daar ideeën over hebben of wellicht een bijdrage kunnen leveren zijn uiteraard van harte welkom. Dat kan tijdens de ALV van 18 oktober of spreek één van ons aan in de zaal!

Voor nu allemaal weer veel plezier gewenst, laten we er een mooi seizoen van maken!

Hoog bezoek bij opening Sportkantine Webton Hengelo op zaterdag 29 september 2018
Afgelopen jaar is de kantine Veldwijk voor het eerste jaar in eigen beheer geweest. Adri en Annegreet hebben met veel inzet de kar getrokken en wij danken de vele vrijwilligers bij het helpen in de bar. Gedurende het jaar zijn heel wat investeringen uitgevoerd in de keuken die we als gebruiker niet altijd direct zien. Maar afgelopen zomer heeft de kantine een upgrade gekregen waardoor het geheel er nu zeer eigentijds uitziet. Hierbij hebben wij ook weer een beroep kunnen doen op de vrijwilligers waarvoor onze dank.  Als er mensen zijn met creatieve ideeën rond de kantine, laat die dan graag weten.

Op zaterdagavond 29 september jl heeft heren 1 gewonnen met 3-0 van MKB Accountants/VCV HS1. Na afloop van de wedstrijd  heeft “koning” ons honk geopend en was er een fantastisch feestje met DJ, muziek, fris, bier en bitterballen. Als kroontje op de avond is onze speler van heren 1,  Julian Freriks door de knieën gegaan en vroeg zijn grote liefde José de Ruijter ten Huwelijk! “She said yes!” Op na een volgend feestje zullen we maar zeggen! José en Julian van harte gefeliciteerd en heel veel gezondheid & geluk in de toekomst!

De kop is eraf en het nieuwe seizoen is zo weer vol enthousiasme begonnen en we hopen hiermee een echt honk te hebben gecreëerd!  Samen Sterk!

Foto’s kijken? Zie onderstaande link:https://www.flickr.com/photos/146741064@N06/sets/72157671817691507/

Gezocht: leden kledingcommissie
In seizoen 2019/2020 moeten we weer kijken naar nieuwe wedstrijd kleding. Om goed te kijken naar wat de wensen en eisen van ons allen zijn en welke leverancier daar het beste bij aansluit zijn we op zoek naar een aantal mensen die dit project willen oppassen. Dus heb jij ideeën over onze wedstrijdkleding en wil je de uitdaging aan gaan om daarbij een leverancier te gaan zoeken die zowel qua prijs als qua kwaliteit met ons mee kan denken?! Meld je dan aan, stuur een mailtje naar: voorzitter@webton-hengelo.nl of schiet één van ons aan in de hal!

Grote club actie
De Grote Clubactie is op zaterdag 15 september weer begonnen! De jeugdteams en mini’s van Webton hebben allemaal weer een lotenboekje meegekregen. Het is de bedoeling dat ze natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. De opbrengst van deze actie is voor een groot gedeelte voor Webton zelf! Altijd een leuke aanvulling….

We wensen iedereen heel veel succes met het verkopen van de loten!

Groetjes van de organisatie van de Grote Clubactie Esther Vosmer en Saskia Hannenberg

Scheidsrechters
Je hebt ze in alle vormen en maten, in alle leeftijden en van ieder niveau. De één fluit meer dan de ander, de een fluit divisieniveau en de ander houdt het liever bij de lagere, maar gezellige, klassen. Waar ze ook fluiten, ze zijn 100% onmisbaar binnen de sport en daarom roepen we jullie op:

in de Week van de Scheidsrechter 6 t/m 14 oktober om iets leuks te verzinnen voor jullie scheidsrechter! Neem b.v. een reep chocolade mee als team en bedankt jullie scheids!
https://www.facebook.com/volleybalnl/videos/469038676949661/

Vrijwilligerscommissie
Help mee en draag je steentje bij!

Om als vereniging te kunnen blijven boeien, verbinden en presteren en om ons beleid verder ten uitvoer te brengen zijn er altijd mensen nodig. Leden, familie of andere betrokkenen. We hebben diverse eenmalige en/of periodieke kleinere taken waar we vrijwilligers voor nodig hebben.

Daarnaast is een regelmatige doorstroom van bestuursleden en/of commissieleden ook zeer wenselijk. Om frisse energie en passie te behouden binnen het bestuur is regelmatige vernieuwing wenselijk. De volgende toppers hebben zich bij het bestuur gemeld en voorgedragen Tijmen Heil als nieuwe voorzitter, Noël Rolink als nieuwe penningmeester, Arend Koers als nieuwe PR en Sponsoring man, Henk Kroon zal als algemeen bestuurslid aanblijven.

Helaas heeft onze topper secretaris Hèla Klaczynski aangegeven te gaan stoppen aan het einde van seizoen 2018-2019. Hiervoor zoeken we nog iemand met passie in volleybal en kan coördineren, zodat de informatiestromen in/uit VV Webton Hengelo goed wordt verspreid. Mooie job om te doen!   Meld je aan als je geïnteresseerd bent om je bestuurlijke steentje bij te dragen!

Commissies
Voor specifieke commissies zoeken we ook altijd graag aanvulling en/of vervanging van al langer zittende leden. Wil je je steentje bijdragen bij de Jeugdcommissie, De Senioren-commissie (TC),  Vrijwilligerscommissie of Sponsorcommissie? Meld je aan !

Diverse eenmalige/incidentele vrijwilligerstaken
Wil je graag je steentje bijdragen, maar over een seizoen niet aan een structurele verplichting vastzitten? Meld je dan aan als vrijwilligers voor adhoc taken. Sinterklaasfeest organiseren voor de jeugd, meehelpen bij een toernooi, sponsoractiviteit met de jeugd organiseren, clinic(s) organiseren, etc. overal zijn altijd mensen nodig om onze vereniging voor jong en oud leuk te maken en leuk te houden. Schroom niet en meld je aan. Als individu of als team !

Vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Esther Vosmer of Saskia Hannenberg
(Esther Vosmer 0621452017 – activiteiten@webton-hengelo.nl)

Het appeltjestoernooi
Wederom was het appeltjestoernooi voor onze jeugd in het gehele weekend van 15-16 september weer zeer succesvol! Herman Mulder, “de godfather”, van de jeugdafdeling had de touwtjes als vanouds mooi strak in handen en hij werd uiteraard goed ondersteund door alle commissieleden en vrijwilligers. Als test hadden we een echte DJ georganiseerd. De aanwezigheid van DJ Luuk viel zeer goed in de smaak!
Al-met-al kan het allemaal in de nabije toekomst een vervolg vinden om hopelijk meer nieuwe jeugdleden te kunnen behouden en uiteraard nieuwe jeugdleden te gaan aantrekken!

Well Done Everybody!

Passend Sporten in Hengelo “Iedereen kan scoren!”
Eind 2017 is Webton Hengelo benaderd door gemeente en  FC Twente met de vraag of wij mee zouden willen werken aan een project om kinderen die minder gemakkelijk kunnen sporten -om welke reden dan ook- en bijvoorbeeld naar speciaal basisonderwijs gaan, met onder andere volleybal en voetbal kennis te laten maken. Het betreft een subsidieproject waarvoor in februari van dit jaar een aanvraag is ingediend. Het goede nieuws is dat de subsidie is verstrekt, het project zal vanaf oktober starten en als het allemaal goed gaat starten wij in november/december met een aparte groep – speciaal in gericht voor deze kinderen, om te beginnen de basisschoolleeftijd – de mini’s. Vanuit Webton Hengelo zijn verder Esther Vosmer en Herman Mulder als kader bij dit project betrokken.

Ken je kinderen die hier ook aan mee zouden willen en kunnen doen en hebben die vanuit school niets gehoord, geef dat dan aan Hela Klaczynski door, zij is de contactpersoon vanuit Webton voor dit project. We hopen hier een mooie stap mee te kunnen zetten!

Meer hierover op onderstaande link van Webton Hengelo:

Passend Sporten in Hengelo

Nieuwe website VV Webton Hengelo
Onze hoofdsponsor Webton heeft voor ons een nieuwe actuele website gebouwd en we hebben Guido van de Zweerde bereid gevonden deze nieuwe website te gaan vullen van alle informatie welke ons allen bezig houd in het reinste zin des woords “volleybal”. We hopen de nieuwe website einde van oktober in de lucht te hebben! We wensen Guido heel veel succes op de opzet/invulling!

https://www.webton-hengelo.nl/

PR en Sponsoring
Sinds kort houd ik -Arend Koers- me bezig met opzet voor PR en sponsoring voor onze vereniging. Uiteraard doe ik dit beslist niet alleen …..  ik heb jullie hulp hierbij beslist nodig!

Heb jij een leuk artikel over jezelf of je team of iets leuks wat actueel is, mail mij dan en ik zorg, samen met Guido, ervoor dat het gepubliceerd wordt op onze mooie website.
https://www.webton-hengelo.nl/

Verder houd ik me met de sponsoring bezig om ervoor de zorgen dat onze mooie volleybalsport betaalbaar blijft en we hopelijk binnenkort genoeg gelden hebben om ons hele cluppie van een mooie nieuwe outfit te gaan voorzien voor het nieuwe seizoen 2019-2020.

Denk jij ….. verrek ik weet wel een bedrijf of b.v. je werkgever die wil wel sponsoren!
Call me of E-mail me!  Arend Koers +31-622210015 E-mail: a.koers@arcadebouwconsult.com

Laatste nieuws van Nationale teams
Volleybalmannen worden alsnog achtste op wereldkampioenschap!
Het herenvolleybal zit eindelijk naar 20 jaar weer in de lift en we doen weer mee in de wereldtop! Houdt tevens in dat we de A-status wordt toegekend, welke op zijn beurt weer extra faciliteiten bieden!

Tevens hopen we als vereniging dat jongens ook weer bewust voor volleyball gaan kiezen, zodat wij hen kunnen opleiden voor nieuwe toppers van de toekomst!

Volleyballady’s zijn als groepswinnaar geëindigd op het WK en heeft nu enkele dagen rust. Het treft in de nieuwe poule Servië, Brazilië, Domincaanse Republiek en Puerto Rico. Van deze grote poule gaan de beste drie uiteindelijk door naar Final Six. De punten van de eerste ronde worden mee genomen, waardoor Nederland met 14 punten aan de tweede poule begint. Op zondag 7 oktober 09.10 uur start Oranje dan met de tweede ronde tegen Puerto Rico. Maandag spelen de dames om 09.10 uur tegen Dominicaanse Republiek, woensdag om 06.25 uur tegen Brazilië en tenslotte donderdag om 09.10uur tegen Servië.

Effen korte terugblik zie link: https://www.facebook.com/Volleybalkrant/videos/1923654801022165/

De aanwas van meisjes verloopt zeer gestaag bij Webton Hengelo, uiteraard kunnen we er altijd meisjes bij gebruiken, welke willen uitgroeien tot het hoger niveau. Hiervoor start Webton Hengelo binnenkort met extra trainingen op zondag. Al-met-al voorbeeld doet volgen en hoe meer trainingsuren des de beter de resultaten voor het toekomstige volleybal Webton Hengelo.

Opgesteld namens Volleybal Vereniging Webton Hengelo
Arend Koers
Manager PR en Sponsoring,
+31-622210015
a.koers@arcadebouwconsult.com

Alleen kan je niks, je moet het samen doen!