Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

NOJK CMV N6, de finale nabij…

23 feb 2017

Het scheelde maar heel, heel weinig. Daarover straks.

De NOJK-voorronde in sporthal De Veste in Borne hadden ze glansrijk doorstaan. Op naar de halve finale in Houten, sporthal de Kruisboog. Wekenlang hadden ze zich hierop extra voorbereid: Anke, Katie, Lois, Tess, Jet, Zannah en Nova. Een hele mooie generale tegen (of liever ‘met’) Rivo Rijssen, woensdag 15 februari. En dan maar hopen dat je echt mee mag spelen. “Al is het maar 1 minuut”. Slecht geslapen? Zaterdag 18 februari half negen. Verzamelen voor de reis. Parkeerplaats van een groot wegrestaurant aan de A1. Jeweetwel. Op weg.

De eerste wedstrijd tegen Taurus, gewonnen in hun eigen sporthal. De tweede tegen TiVoC: gewonnen. Toen stond Sliedrecht Sport aan de andere kant van het net. Dat werd 1-1. Vorig jaar nog landskampioen CMV. Wie was er nu verrast? De vierde wedstrijd tegen VC Olympia wel weer met 2-0 gewonnen.

Enig rekenwerk van het wedstrijdsecretariaat. Wij in de kruisfinale tegen Rivo Rijssen? Dat kon niet kloppen volgens ons ‘secretariaatswerk’. Inderdaad, het werd Flamingo’s ’56 uit Gennep. Rivo Rijssen speelde de andere kruisfinale Zij hadden in de poule al tegen Flamingo’s gespeeld. Ze informeerden ons graag over de plussen en minnen van deze ‘mini’s’. Wij informeerden Rivo over onze ervaringen met Sliedrecht Sport.

De warming up begon. De ballen van de nummers 2 en 6 van Flamingo’s vlogen ons om de oren. Wat een potige en handige meiden. De eerste set waren wij even van slag: fors verlies. De tweede wonnen wij weer dik. Dat werd dus een derde set. Enthousiaste support op de tribune van ouders. We kwamen flink op achterstand. Toen startte onze inhaalrace. 14-12, 15-12… voor… Flamingo’s. Hadden we maar tot de 25 door mogen spelen, dan….

De teleurstelling was natuurlijk van de vermoeide gezichten af te lezen. Maar alles overheersend was de trots van spelers, ouders en trainers dat ze dit resultaat hadden bereikt. Wat hebben ze zich goed ontwikkeld dit speeljaar! Wat verrassend goed speelden allen en sommigen boven verwachting. En iedereen heeft veel meer dan die ene minuut mogen spelen. Heel mooi te horen dat Rivo het jammer vond, dat niet wij ook door waren naar de finale. Zij wel… en ook een team uit de regio dat wij in de voorronde nog hadden ‘verslagen’.

Ja, het scheelde maar heel, heel weinig. Drie punten, vijf punten… maar deze ervaring is zo veel meer punten waard voor onze spelers. Bedankt trainers Piet, Rik en Linda.

En de ervaring is ook dat het bij de McDonalds op de terugweg de teleurstelling al wat was weggezakt. Op naar volgend jaar? Naar de volgende Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen?