Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.

Onze vereniging

Onze naam is Volleybalvereniging Webton Hengelo. Webton Hengelo is een gezonde vereniging zowel op sportief als financieel gebied. In totaal telt Webton Hengelo op dit moment ruim 400 leden, waarmee zij de grootste volleybalclub in Hengelo is. Wij zijn met diverse volleybalteams vertegenwoordigd in verschillende klassen. In totaal spelen wij met ruim 30 teams mee in de verschillende NEVOBO competities. We hebben een bloeiende jeugdafdeling en ook een brede recreanten-tak. Naast het spelen op hoog niveau met onze eerste seniorenteams , staat bij Webton vooral de Jeugdopleiding hoog in het vaandel. De jeugd is van essentieel belang voor een goede doorstroming en de continuïteit van de vereniging.

Trainingslocaties

De trainingen vinden grotendeels plaats in de sporthal OSG, m.i.v. 2014-2015 de “nieuwe” volleybalhal van Hengelo. Daarnaast maken we gebruik van een aantal andere sport accommodaties elders in de stad. De wedstrijden vinden allemaal plaats in de OSG hal, op de vrijdagavond en de zaterdagmiddag en – avond.

Er is door het bestuur hard gewerkt om alles zoveel mogelijk onder één dak te krijgen om zodoende ook voor nog meer binding en gezelligheid en prestatie binnen de vereniging te zorgen. Met een mooie kantine die met behulp van vele vrijwilliger tot een mooi thuishonk is omgebouwd moet dit zeker lukken!

Beleid en organisatie

Naast een goede bestuurlijke structuur en het werken met verschillende commissies om de vereniging gezond en draaiende te houden hebben we een duidelijk meerjaren-beleidsplan opgesteld en is er ook een concreet Technisch Beleidsplan: hierin hebben we duidelijk 2 belangrijke basisprincipes geformuleerd: alle ruimte voor de breedtesport en prestatiesport. Ons beleidsplan heeft het motto “Boeien, Verbinden en Presteren meegekregen.

Sportieve en veilige sportvereniging

Wij vinden het als volleybalvereniging erg belangrijk een sportief en veilig sportklimaat te bieden voor al onze leden. Daarom zijn er de laatste jaren meerdere projecten gestart dit veilige klimaat in onze vereniging te waarborgen. Onze vertrouwenspersoon, de verplichte verklaringen omtrent goed gedrag (VOG) en het traject Sportief Coachen, zijn onderdeel van deze cultuur.

Geschiedenis van de vereniging

Webton Hengelo is ontstaan in 2008 na een fusie van de twee grootste volleybalclubs in Hengelo: VC Hengelo (2003-2008) en MTSH (1960-2008). De volleybalclub is genoemd naar de hoofdsponsor, het bedrijf Webton Internetdesign uit Hengelo. De kernactiviteiten van Webton zijn webdesign en internetmarketing. Het bedrijf, dat sinds 1999 actief is, heeft reeds honderden bedrijven in Twente op de digitale snelweg geholpen.

Kortom; een leuke en actieve vereniging waar plaats is voor iedereen, ongeacht of je voor de breedtesport gaat, recreatief volleybalt of wilt presteren! 

Hiermee hopen we een globale indruk gegeven te hebben over onze vereniging. Als je interesse hebt om bij ons te komen volleyballen en/of je als vrijwilliger in te zetten voor onze vereniging dan horen we dat heel graag!

Bestuur
Volleybalvereniging Webton Hengelo