Onze vereniging

Onze naam is Volleybalvereniging Webton Hengelo. Webton Hengelo is een gezonde vereniging zowel op sportief als financieel gebied. In totaal telt Webton Hengelo op dit moment zo’n 400 leden, waarmee zij de grootste volleybalclub in Hengelo is.

Wij zijn met diverse volleybalteams vertegenwoordigd in verschillende klassen. In totaal spelen wij met ruim 30 teams mee in de verschillende NEVOBO competities. We hebben een bloeiende jeugdafdeling en ook een brede recreanten-tak. Naast het spelen op hoog niveau met onze eerste seniorenteams , staat bij Webton vooral de Jeugdopleiding hoog in het vaandel. De jeugd is van essentieel belang voor een goede doorstroming en de continuïteit van de vereniging.

Geschiedenis van de vereniging

Webton Hengelo is ontstaan in 2008 na een fusie van de twee grootste volleybalclubs in Hengelo: VC Hengelo (2003-2008) en MTSH (1960-2008). De volleybalclub is genoemd naar de hoofdsponsor, het bedrijf Webton uit Hengelo. De kernactiviteiten van Webton zijn webdesign en internetmarketing. Het bedrijf, dat sinds 1999 actief is, heeft reeds honderden bedrijven in Twente op de digitale snelweg geholpen.

Beleid en organisatie

Naast een goede bestuurlijke structuur en het werken met verschillende commissies om de vereniging gezond en draaiende te houden hebben we een duidelijk meerjaren-beleidsplan opgesteld en is er ook een concreet Technisch Beleidsplan: hierin hebben we duidelijk 2 belangrijke basisprincipes geformuleerd: alle ruimte voor de breedtesport en prestatiesport. Ons beleidsplan heeft het motto “Boeien, Verbinden en Presteren meegekregen.

Sportieve en veilige sportomgeving

Wij vinden het als volleybalvereniging erg belangrijk een sportief en veilig sportklimaat te bieden voor al onze leden. Daarom zijn er de laatste jaren meerdere projecten gestart dit veilige klimaat in onze vereniging te waarborgen. Onze vertrouwenspersoon, de verplichte verklaringen omtrent goed gedrag (VOG) en het traject Sportief Coachen, zijn onderdeel van deze cultuur.