Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Geen eredivisie Webton

07 jun 2016

Webton Hengelo zal geen gebruik maken van het aanbod, dat de Nevobo haar heeft gedaan om in het komend seizoen uit te komen in de eredivisie. Nadat de kampioen van de Topdivisie, Peelpush, afzag van promotie en ook DIO/Bedum, de nummer twee in de competitie niet wenste te promoveren heeft nu ook de nummer drie Webton Hengelo besloten om nog een seizoen in de Topdivisie uit te blijven komen.

Webton werkt met een driejarenplan, waarvan inmiddels 2 jaren zijn verstreken. In het derde jaar staat als doel in dat plan geformuleerd: “meestrijden om de titel en indien mogelijk promoveren naar de eredivisie”. Het aanbod van de Nevobo kwam, zo bleek na uitvoerig overleg tussen bestuur, staf en spelersgroep te vroeg.

Als Webton kan uitkomen in de eredivisie wil het een tegenstander zijn, waar elk team het lastig tegen heeft en waarbij een klassering bij de eerste 6 tot de mogelijkheden moet behoren. Met de huidige selectie leek die doelstelling niet realistisch.

De trainers Rinke Olthof en Marthijn Wolters gaan in samenwerking met het bestuur en de overige staf nu proberen het team het komend jaar op eredivisie-niveau te krijgen. Het kampioenschap in de Topdivisie zou inhouden, dat het driejarenplan volkomen ten uitvoer is gebracht: het eerste jaar een 5e plaats, het tweede jaar een 3e plaats en vervolgens de titel en promotie.

Het bestuur wil langs deze weg nog alle bedrijven en organisaties bedanken, die hun financiële medewerking direct toezegden toen Webton het aanbod van de Nevobo in overweging had.

Noot voor de redactie:

Nadere informatie is te verkrijgen bij de voorzitter van de stichting Webton Top Volleybal.

Jaap Heerze tel: 0653265940