Ton Heerze is helemaal volleybalmaf

Ton Heerze is helemaal volleybalmaf
Bron: TC Tubantia, vrijdag 26 september 2008

Ton Heerze is ondernemer en gek van volleybal. En hij weet wat-ie wil. De 28-jarige Hengeloër koestert de ambitie om zijn internetbedrijf Webton, een bedrijf in internetdesign en bouwer en beheerder van websites, tot de grootste van Twente te laten uitgroeien.

Als sponsor en volleyballer van de nieuwe Hengelose fusievereniging Webton Hengelo hoopt hij de landelijke divisies terug te brengen in sporthal Veldwijk. Heerze verbond zijn naam deze zomer voor vijf jaar aan de Hengelose volleybalclub. Een grote club, die na de fusie 700 leden telt. Zaterdag begint de competitie. “Als sponsor steunen we de doelstellingen van de club en vergroten we als bedrijf onze naam in de regio”, slaat de middenspeler van het eerste mannenteam twee vliegen in één klap. “Met een overeenkomst van vijf jaar en een optie voor nog eens drie jaar kun je structureel iets bereiken. Onze naam stond al twee seizoenen op de shirts van MTSH. Met Webton Hengelo pakken we het na de fusie nog serieuzer aan.” De sponsorgelden komen ten goede aan de hele vereniging. Van mini tot senior: ze dragen straks allemaal hetzelfde tenue als de nieuwe kleding binnen is.

Volleybaldier Heerze vindt de regiodivisie overigens een te laag niveau voor zo’n grote club in een plaats als Hengelo. “We willen terug naar het divisieniveau. Dat hoeft niet van de ene op de andere dag. Het kan niet zo zijn dat hele vereniging gebukt gaat onder de ambities van de eerste teams.” Want, zo concludeerde Heerze afgelopen weekeinde tijdens een toernooi voor mini’s, Webton Hengelo heeft de toekomst na de fusie. “Op dat toernooi heb ik m’n ogen uitgekeken. Wat een mini’s zeg! Er is dan ook een tijdelijke ministop ingevoerd. Je kunt wel heel veel jeugd hebben, maar daar zul je goed kader op moeten zetten.”

De fusie is naar het gevoel van Ton Heerze goed verlopen. Twee spelers vertrokken naar Twente’05 wegens het hogere niveau. Dat er twee spelers van voormalig VC Hengelo aan het eerste zijn toegevoegd, ervaart Heerze als positief. “Leden moeten niet het gevoel hebben dat de ene vereniging de andere opslokt. De eerste tijd zul je nog groepjes zien van oud- MTSH en oud-VC Hengelo leden. Maar dat ebt vanzelf weg. Als je spelers van beide voormalige clubs in het eerste laat spelen, levert dat een positieve bijdrage aan de fusie.” Mede dankzij het geld dat nu binnenkomt worden de trainingen verenigingsbreed niet meer verdeeld over allerlei zaaltjes in Hengelo. “We trainen met de hele kluit twee avonden in Veldwijk. Dat is goed voor de sociale contacten en het bevordert de gezelligheid. We mogen dan wel ambitieus zijn, gezelligheid is minstens zo belangrijk.”