Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Trainersclinic Webton Anika de Beer

nov
21

Locatie OSG hal 20u bedoeld voor alle trainers van Webton

Een van de acties die we ingezet hebben is Anika de Beer voor het komend seizoen te vragen ons kader te begeleiden naar een hoger niveau. Anika is werkzaam bij de Nevobo als technisch trainster op het RTC (20 uur per week).
Om dit goed en niet te tijdrovend te doen is door Anika een jaarplan (augustus 2013 tot juni 2014) opgesteld waarin we 8 x 2 uur bij elkaar komen om blokken trainingen te introduceren middels een clinic. Bokken die de rode draad zijn gedurende een korte periode zodat er intensief op twee hoofdonderwerpen geoefend word. Daar omheen heb je natuurlijk gewoon je eigen inbreng. Tijdens de clinic, wat misschien nog wel belangrijker is, krijg je technische instructies en oefeningen om gedurende het blok te gebruiken.
Door aanwezig te zijn op deze bijeenkomsten kun je dus jezelf als trainer, onder leiding van Anika en met behulp van elkaar je tekortkomingen verbeteren. Zoals aangegeven krijg je ook voldoende oefenstof aangereikt om in het blok te gebruiken.
Twee weken voorafgaand aan elk blok krijg je een mail met de informatie over het komende blok. Je kunt dan alvast je vragen formuleren.
Doel van bovenstaande bijeenkomsten is uiteindelijk om in een zo vroeg mogelijk stadium van de ontwikkeling van de spelers de technische bagage aan te rijken.
De oudere jeugd en senioren willen we zo ver mogelijk begeleiden naar de best technische mogelijkheden van de individu. Bewust maken van de verbetermogelijkheden en via oefeningen dat proces begeleiden.
Vanuit de technische staf hebben we geloof in de kwaliteiten van Anika en vertrouwen erop dat jullie allemaal gretig gebruik zullen maken van haar clinics.
Aan het einde van het seizoen gaan we met elkaar evalueren en bespreken we de wensen voor 2014-2015.
Een half uur voor elke clinic komt het technisch team samen om kort de voortgang te bespreken. Input van andere kaderleden kan dus ook direct aan een van hen gestuurd worden.