Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Verslag Clinic H1

07 apr 2015

Op dinsdag 31 maart was het dan zover. Ongeveer 35 mini’s van niveau 2, 3 en 4 stonden in de OSG hal klaar voor een clinic van heren 1. Na een korte voorstelronde van de aanwezige heren mocht iedereen een bal pakken en een plekje in de zaal opzoeken. Gooien en vangen van de bal was de opdracht. Lijkt makkelijk, maar met al die verschillende manieren om de bal te vangen is het toch wel erg lastig. Eerst zitten voordat je vangt, de grond aanraken of een rondje draaien. En dan moest de lastigste nog komen: bal gooien, op je buik gaan liggen en zorgen dat de bal op je rug stuitert.

Vervolgens werd de groep verdeeld onder de verschillende heren en werden er een aantal oefeningen in kleinere groepjes uitgevoerd. Waaronder natuurlijk oefeningen met vangen en gooien, maar ook smashen.

Aan het einde van de training volgden er nog twee oefeningen die ervoor konden zorgen dat je groep in het bezit kwam van de eerste Webton-stroopwafelbokaal. Tijdens de eerste oefening lag iemand van heren 1 op de grond in het ene veld, terwijl vanaf het andere veld de mini’s op moesten slaan. Voor elke opslag die op één van de heren terecht kwam kreeg de groep 1 punt. Als laatste oefening werden er op de verschillende velden partijtjes gespeeld tussen 4 mini’s en iemand van heren 1. Elke keer als de mini’s wonnen kreeg de groep 3 punten. Won heren 1 dan ging er 1 punt vanaf. Laten wij het er op houden dat er tijdens beide oefeningen op de verschillende velden zeer creatief met de puntentelling omgegaan werd!

Na alle inspanning konden de mini’s even rustig gaan zitten om wat te drinken. Tijdens deze pauze lieten de heren nog even wat volleybal zien. Opslag, pass, set up en de aanval. Menig mini zat met open mond te kijken en zo hier en daar kwam de vraag wanneer zij dit moesten kunnen! Daar kwam al snel antwoord op, want ze werden uitgedaagd om allemaal één keer het smashen te proberen. Ook al gingen de ballen die erover heen gingen niet zo hard als die van heren 1, het begin is er!

Nadat de winnaars van de stroopwafelbokaal bekend gemaakt werden hebben wij nog een groepsfoto gemaakt en toen zat de clinic er voor deze groep toch echt op.

De jongens en meiden van niveau 5, meisjes C3 en jongens C1 stonden al klaar voor hun clinic. Waar Bas oude Alink de eerste clinic heeft verzorgd, nam Rinke Olthof de tweede clinic voor zijn rekening. Eerst maar weer de heren voorstellen en dan aan het werk. Warmlopen in groepen met iemand van heren 1 voorop en kriskras door het veld heen op verschillende manieren. Aansluitend natuurlijk opdrukken en buikspieroefeningen. De meiden van niveau 5 konden de warming up wel waarderen. Op de donderdagtraining werd hun standaard warming up vervangen door deze oefeningen.

Na de warming up werden alle technieken doorgenomen. Eerst met de hele groep waarbij Rinke alle belangrijke punten doornam van onderarms en bovenhands spelen. Aansluitend moesten de jongens en meiden zelf aan de slag met verschillende oefeningen. Een bal voor jezelf opgooien, dan een bal bovenhands terugspelen en daarna pas je bal weer vangen. Knap lastig, maar een aantal kregen het toch maar mooi voor elkaar. Verder in tweetallen zorgen dat de aangegooide bal in 3 keer weer terug kwam bij één van de heren.

Het leukste is en blijft het aanvallen. Ook dit ontbrak niet in de clinic. De tips van de heren werden goed opgevolgd om bij de volgende beurt een nog betere aanval eruit te knallen.

En natuurlijk mocht een partijtje 6 meiden/jongens tegen 2 heren niet ontbreken. Fanatiek werd er gespeeld, want elke punt die jouw team maakte zorgde ervoor dat jouw team dichter bij de stroopwafelbokaal kwam. Helaas kwam er ook hier te vroeg een einde aan een geslaagde clinic. Na het maken van de groepsfoto en het uitdelen van de stroopwafelbokaal zat ook deze clinic erop.

Namens alle kinderen en trainers wil ik Heren 1 bedanken voor de geslaagde clinics en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Bekijk hier alle foto’s en filmpjes.