Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Voorronde NOJK 4 januari 2014

20 jan 2014

Voor het eerst hebben 4 Webton Hengelo teams mee gedaan aan de voorronde NOJK
(Nederlandse open jeugdkampioenschappen) te weten MA,MB,MC en CMV meisjes.

Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies.

We beginnen met de CMV meisjes dit team onder leiding van coach Rik de Boer en assistent Linda Koops moest zijn wedstrijden spelen in sporthal Veldwijk te Hengelo.
Zij zaten in een sterke poule met Dynamo Tubbergen, Apollo, Dash en Salvora.
Webton won van Dash en speelde gelijk tegen Salvora, de rest werd verloren.
Hierdoor werden ze derde en moesten ze de kruisfinale spelen tegen Havoc die ze nipt verloren. Prima gedaan meiden, en begeleiding.

Het open club team van MC onder leiding van Judith Goudberg werd derde in de poule dus geen kruisfinales, maar de meiden hebben wel veel geleerd.

MB onder leiding van Steve Foss moest afreizen naar Tubbergen, mede doordat niet alle meiden het systeem kenden werd de kruisfinales niet gehaald ook hier geldt dat de meiden veel hebben geleerd van het toernooi.

Meisjes A tijdens de NOJK in een notendop:

Na twee trainingen waarbij de meiden meer bij elkaar moesten komen zijn we op 09.30 uur in de Pathmoshal gestart met de eerste wedstrijd tegen Twente 05.
Twente 05 was verder als team en in individuele ontwikkeling, waardoor het een zeer lastige wedstrijd leek te worden. Ondanks die kwalitatieve voorsprong waren we toch in staat er een spannende wedstrijd van te maken. Sterker nog, ik had zelfs het idee dat we zouden kunnen winnen. Beide sets werden echter met slechts 2 punten verschil verloren. Goed gedaan dus.

De tweede wedstrijd was tegen Rosstars. Een goed team dat al tijden aan het trainen was, hoorden wij. Uiteindelijk hebben we de punten verdeeld door allebei een set te winnen met wederom minimaal verschil. Een leuke wedstrijd waarbij de meiden mooie dingen hebben laten zien. Voor mij als coach leek het alsof we naar elkaar toe aan het groeien waren en dat een mooie opsteker zou zijn voor de volgende wedstrijd.

De wedstrijd tegen Havoc liep echter totaal anders. Havoc zette ons erg onder druk met goed georganiseerd spel en goede geplaatste opslagen. De in eerste instantie verbazing, en later onzekerheid, was van onze gezichten af te lezen. Het werd een wedstrijd die snel afgelopen moest zijn om snel door te gaan naar de laatste wedstrijd. De hoop op een volgende ronde is nu voorbij.

De laatste wedstrijd tegen Vrivo hadden we dus iets recht te zetten voor onszelf. De onwaardige afstraffing van een uur eerder moest aanleiding geven tot een andere prestatie. Vanaf het begin was niet te zien dat we net een mindere wedstrijd hadden gespeeld en ons niet meer zouden kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Het was een mooie wedstrijd met veel inzet. Zou het gekomen zijn door de op dat moment aanwezige ouders en bekenden? In ieder geval zijn we hem met gedeelde punten geëindigd.

De lessen die we geleerd moeten hebben van dit open kampioenschap zijn intern besproken. Volgend jaar gaan we er gewoon weer voor met een iets ruimere voorbereiding.

Als gelegenheidstrainer/coach heb ik het erg naar mijn zin gehad en vond ik het fijn met deze groep te werken. Waren we een team in de competitie geweest, dan zouden we hoge ogen kunnen gooien. Dames bedankt voor deze ervaring en succes met jullie teams in de competitie.

 

fotos van alles wat 1192 fotos van alles wat 1193 fotos van alles wat 1194