Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag H1 - Dynamo

30 mrt 2015

Webton Hengelo heft gisteravond met 3-0 weten te winnen van de reserves van Dynamo uit Apeldoorn. In een redelijke wedstrijd werden de laatste 2 sets met slechts 2 punten verschil beslist. Daarin was het echter de thuisploeg die met haar degelijke spel van de laatste wedstrijden het hoofd koel wist te houden en zo de 7de overwinning op rij wist te boeken.

Er werd gestart met Elmar Heupers, Tom Slaghekke, Arjan Heupers, Tijmen Reinders, Ruben de Boer, Mark Koning en libero Maarten de Boer. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de beozoekers direct met de service onder druk gezet en een snelle 4-0 voorsprong gepakt. Gaandeweg de eerste set kon Dynamo bijblijven, maar bleek de side-out van de thuisploeg moeilijk te ontregelen. Passend was het prima voor elkaar en zorgden de broertjes de Boer voor een prima aanvoer richting Elmar Heupers. Deze kon op zijn beurt het spel prima verdelen en zo bleef het lastig voor de bezoekers om de blokkering en verdediging goed in te stellen. Met 25-19 ging de eerste set dan ook naar de thuisploeg.

In de tweede set was het echter Dynamo dat flitsend uit de startblokken kwam. Met veel variëteit in de service wisten ze de side-out van de thuisploeg even te ontregelen. Aanvallend werden er een aantal onnodige fouten gemaakt en moest Webton toestaan dat Dynamo een aardige voorsprong kon pakken. Kenmerkend voor de mannen van Webton is dat wederom het hoofd koel werd gehouden en dat punt voor punt de voorsprong weer werd ingelopen. Vanaf de servicelijn waren het Tijmen Reinders en Ruben de Boer die de druk opvoerden en in de rally werden weinig fouten gemaakt. Uiteindelijk werd zo nipt op tijd werd de goede kant van de score bereikt en kwam de thuisploeg via 26-24 op een 2-0 voorsprong.

Ook in de derde set deden beide ploegen weinig voor elkaar onder qua scoreverloop. Op beslissende punten was het echter de thuisploeg die simpelweg effectiever omging met de kansen. De middenaanval verliep uitstekend en zo werden de nodige rally`s snel beslist. Ook blokkerend waren de mannen van de thuisploeg een aantal keren succesvol. Op de service van Kay Hulsebos kon Dynamo aan het eind van de set nog een aantal punten goed maken, maar kon Webton uiteindelijk niet in grotere problemen brengen. Met 25-23 konden zo wederom de 3 punten bijgeschreven worden.

uitslag