Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

WEDSTRIJDVERSLAG H1 - Next Volley

13 apr 2015

In een schitterende ambiance heeft Webton Hengelo gisteravond haar laatste thuiswedstrijd van seizoen 2014-2015 helaas nipt verloren. In een bomvol OSG was Next Volley uit Dordrecht uiteindelijk het gelukkigst. In een wedstrijd die veel spannende momenten kende moest de thuisploeg na 5 sets het hoofd buigen en kwam een einde aan de winning streak van de laatste weken.

Trainer/coach Rinke Olthof startte vanavond met Elmar Heupers, Tom Slaghekke, Michiel van Staaveren, Tijmen Reinders, Ruben de Boer, Mark Koning en libero Maarten de Boer. In een gelijkopgaande eerste set lieten beide ploegen er geen misverstanden over bestaan met welke intentie zij het veld op waren gegaan. Er werd gevochten voor ieder punt, maar de rally kansen over en weer waren schaars. De side-out van beide ploegen was erg sterk, zodat er veel risico genomen moest worden met de serve. De vele service fouten die hiervan het gevolg waren zorgden ervoor dat geen van beide ploegen echt afstand van elkaar kon nemen. Pas boven de 20 waren het de bezoekers die als eerste profijt wisten te maken van de serve strategie. Met enkele lastige serves werd de Hengelose passing onder druk gezet en werden de rallykansen verzilverd, waardoor de mannen uit Dordrecht met 25-20 aan het langste eind trokken in de eerste set.

Tijdens de setwissel waren het vervolgens de mannen van het indoor formatievliegen die alle aandacht naar zich toetrokken met een zeer spectaculaire demonstratie van hun kunsten.

Na deze korte onderbreking werd vervolgens ook in de tweede set vanaf de servicelijn geprobeerd de nodige druk te zetten op de passing van de tegenstander. In deze set waren het Michiel van Staaveren en Tom Slaghekke die hierin voor de thuisploeg het beste slaagden. Dit was nodig ook, omdat beide ploegen aanvallend erg sterk opereerden. Waar mogelijk lukte het Next Volley om via het midden snel tot score te komen en anders was er Jente de Vries die regelmatig tot score kwam. Aan Hengelose kant was het de in ploeg gekomen Bas Oude Alink die Tijmen Reinders regelmatig succesvol wist aan te spelen. Uiteindelijk werd het de thuisploeg die met de welkome ondersteuning van het publiek de stand weer gelijk wist te trekken door met 26-24 de tweede set naar zich toe te trekken.

Set 3 was echter weer voor de bezoekers die vooral door het midden nauwelijks af te stoppen waren waardoor de vierder set cruciaal was voor de thuisploeg om in de wedstrijd te blijven. In deze 4de set gaven beide ploegen hun visitekaartje af en gaven blijk waarom ze in de top van de topdivisie te vinden zijn. Schitterende rally`s werden afgewisseld met doffe dreunen. Ruben de Boer was regelmatig succesvol van achter de driemeter lijn en Mark de Koning gaf een masterclass blokkeren voor gevorderden weg. Met veel fanatisme wist spelverdeler Elmar Heupers al zijn aanvallers in de wedstrijd te houden en zorgden ervoor dat er richting een ultieme climax van de vierde set kon worden gewerkt. Met set en wedstrijdpunten over en weer was uiteindelijk toch de thuisploeg het hoofd koel wist te houden en een terechte 5de set wist af te dwingen.

In deze allesbeslissende vijfde set leken vervolgens de bezoekers het hoofd definitief te moeten laten buigen. Zeker na de 9-4 en 11-7 voorsprong die werd genomen. Helaas voor de thuisploeg mocht het echter niet zo zijn. De bezoekers kwamen knap terug en slaagden er vervolgens in de set en wedstrijd alsnog met 15-13 naar zich toe te trekken.

Ondanks deze nipte thuisnederlaag kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde avond waarbij letterlijk alles uit de kast werd gehaald om er een fantastische avond van te maken. Het afgelopen seizoen heeft de topdivisie kennis mogen maken met de geweldige volleyballiefhebbers in Hengelo en de talloze vrijwilligers die er elke thuiswedstrijd weer voor hebben gezorgd dat er een unieke sfeer kon worden gecreëerd. Onze dank richting deze grote groep kan dan ook niet genoeg worden benadrukt en we kijken er naar uit om ook volgend seizoen weer voor het nodige spektakel te kunnen zorgen in het OSG.