Boeien. Verbinden. Presteren. Webton.
Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag H1 - Compaen

23 mrt 2015

De mannen van Webton Hengelo hebben hun winnende serie voortgezet. Met liefst 3-0 werd zaterdagavond gewonnen van Compaen in Oostzaan.

Het winnende team van de laatste weken stelde coach Rinke Olthof ook deze keer niet teleur. Gestart werd met Elmar Heupers, Tom Slaghekke, Michiel van Staaveren, Tijmen Reinders, Ruben de Boer, Mark Koning en libero Maarten de Boer.

In de eerste set ontliepen beide teams niet veel. De start was voor Webton, maar Compaen kon lang bij blijven. Toch was het Webton dat het beste van het spel had. Met Maarten en Ruben de Boer in de passing was de side-out vanavond weer zeer constant. Ook aanvallend was Ruben op weinig fouten te betrappen. Ook Tijmen Reinders deed als puinruimer op de diagonaal uitstekend werk. Rustig werd gewacht op de foutjes aan de kant van de tegenstander en dan is 25-23 voldoende.

Dit spel zette Webton gedurende de tweede set rustig voort. Elmar kon naar hartelust combineren en zijn aanvallers stelden hem niet teleur. Verdedigend werd er hard gewerkt en samen met de kant werd ieder punt gevierd. Boven de 20 werd de juiste versnelling weer gevonden en met 25-22 werd een 2-0 voorsprong gepakt.

Ook in set 3 was het Webton dat het spel maakte. Dit keer waren het de lange mannen van Webton Hengelo die van zich deden spreken. Tom Slaghekke en Mark Koning waren aanvallend en blokkerend een ware plaag voor de thuisploeg. Tot halverwege de set ging het nog enigszins gelijkop maar daarna liet Webton Hengelo zien de ploeg in vorm te zijn.

Zo werd er met maar liefst 3-0 gewonnen en wordt er uiteraard met vertrouwen uitgekeken maar de resterende 3 wedstrijden.